Producten /

Dementie muziekspelers

Weergave:

Speciaal voor ouderen met dementie: Radio's en Muziekspelers

Muziek is enorm belangrijk voor mensen met dementie. Wist u dat muziek een positief effect heeft op de hersenen? Muziek zorgt voor verbindingen in de hersenen en activeert het brein. Muziek heeft de mogelijkheid om de kwaliteit van leven te verhogen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. In het bijzonder zetten wij ons in voor ouderen met dementie. Muziek brengt rust en activeert. Muziek maakt blij en gelukkig. Daarom zetten wij ons in voor meer muziek in de zorg. 

Persoon met dementie kan de OER Muziekspeler zelfstandig bedienen

Met onze dementievriendelijke producten richten ons speciaal op ouderen met dementie. Bij deze producten staat de persoon centraal. Dit vertaalt zicht terug in drie sleutelwoorden, namelijk: 1. Herkenbaar 2. Gemak en 3. Kwaliteit. Ons doel is dat ouderen met dementie zelfstandig kunnen luisteren naar muziek en onze producten zelf kunnen bedienen. Allereerst is het daarom belangrijk dat de producten herkenbaar zijn. Daarom heeft onze OER Muziekspeler bijvoorbeeld het ontwerp van een traditionele radio van vroeger. De bedoeling is dat de persoon met dementie de muziek zelfstandig aan of uit kan zetten. Daarom is het belangrijk dat er wordt gefocused op gebruiksgemak. Met slechts één klep wordt bij de OER Muziekspeler de muziek aan of uit gezet. Verder hebben onze producten een stevig en robuust ontwerp, zodat ze tegen een stootje kunnen. Bij ons vindt u producten van de beste kwaliteit. 

De kracht van muziek zit in de herkenbaarheid 

Het is belangrijk dat muziek herkend wordt. Muziek van vroeger zit zo diep in onze hersenen geworteld, dat zelfs een ziekte als dementie er geen vat op heeft. Het is bijzonder om te zien hoe er feiloos wordt meegezongen met muziek van vroeger en er gedanst wordt op de muziek. Een stukje maatwerk is van grote waarde. Dit zorgt voor een mooie combinatie: Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat. De muziekspeler is te verkrijgen in 3 kleuren, namelijk: rood, groen en walnootkleurig. Klik op één van de kleuren of foto’s bovenaan de pagina voor een uitgebreidere toelichting over de muziekspeler.

Hieronder ziet u hoe Beppe de OER Muziekspeler cadeau krijgt en begint te swingen. 

Wat is de invloed van muziek bij iemand met dementie?

Dementie, waaronder Alzheimer, komt zowel bij ouderen als jongeren voor. Muziek is één van de dingen die een positieve invloed kan hebben op het gedrag en de emoties van iemand met dementie. Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een persoon positief beïnvloeden. Mensen met dementie kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie, terwijl ze allerlei andere zaken vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. Daarom is het inzetten van muziek enorm waardevol en wordt muziek ook ingezet als therapie.


Over OER AUDIO

Oer Audio is de specialist op het gebied van audio voor ouderen. Wij richten ons in het bijzonder op ouderen die te maken hebben met dementie. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Hier zetten wij ons graag voor in.
 
In een wereld vol technologie vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de juiste apparatuur. Daarom richt het team van Oer Audio zicht op kwaliteitsproducten die simpel, eenvoudig en herkenbaar zijn. Onze sleutelwoorden zijn dan ook:

1. Herkenbaar 2. Gemak 3. Kwaliteit

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

© OER AUDIO | 2022