Producten /

Dementie muziekspelers

Weergave:
 

Een muziekspeler voor iemand met dementie

Muziek is enorm belangrijk voor mensen met dementie. Wist u dat muziek een positief effect heeft op de hersenen? Het zorgt voor verbindingen in de hersenen en iemands favoriete muziek zorgt ervoor dat het hele brein actief is. Muziek heeft de mogelijkheid om de kwaliteit van leven te verhogen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. In het bijzonder richten wij ons op mensen met dementie. Door hen toegang te geven tot hun eigen favoriete muziek, willen wij het mogelijk maken dat zij kunnen profiteren van de herstellende kracht van muziek.

Is de muziekspeler door de persoon met dementie zelf te bedienen

Deze eenvoudig te bedienen muziekspeler/radio maakt dit mogelijk. Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en is zo ontworpen dat de oudere met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Dit gebeurt met slechts één scharnier/klep. Daarnaast heeft de muziekspeler de traditionele vormgeving  van een radio van vroeger, om ze een punt van herkenning te zijn. Belangrijk is dat ook de muziek herkenbaar is. Daarom is deze muziekspeler bedoeld om herkenbare muziek van bijvoorbeeld vroeger op te zetten. Dit zorgt voor een mooie combinatie: Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat.

De muziekspeler is te verkrijgen in 3 kleuren, namelijk: rood, groen en walnootkleurig. Klik op één van de kleuren of foto’s bovenaan de pagina voor een uitgebreidere toelichting over de muziekspeler. Kijk hieronder om te zien hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een demente oudere die de muziekspeler als cadeau ontving:


Wat is de invloed van muziek bij iemand met dementie?

Dementie, waaronder Alzheimer, komt zowel bij ouderen als jongeren voor. Muziek is één van de dingen die een positieve invloed kan hebben op het gedrag en de emoties van iemand met dementie. Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een persoon positief beïnvloeden. Mensen met dementie kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie, terwijl ze allerlei andere zaken vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. Daarom is het inzetten van muziek enorm waardevol en wordt muziek ook ingezet als therapie.


Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2019