Producten / Radio's /

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)
OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk) OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)
OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)
Een simpel te bedienen muziekspeler (met de vormgeving van een radio) perfect voor ouderen met dementie. Gebruik slechts één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 159,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

OER Muziekspeler: De perfecte dementie radio 

Het kan voor mensen met dementie vaak lastig zijn om zelfstandig de radio te bedienen. Dat is jammer, want muziek heeft een positief effect op het welzijn van mensen met dementie. Gelukkig biedt de OER Muziekspeler uitkomst. De OER Muziekspeler is makkelijk te bedienen en daarmee uitermate geschikt voor ouderen met dementie. Zo kan er muziek geluisterd worden, ook wanneer er even geen bezoek of verzorgers zijn. Ideaal toch?

✔️ Makkelijke bediening d.m.v. één  klep
✔️ Beschikt over aansluiting voor koptelefoon
✔️ Ook geschikt voor luisterboeken
✔️ Eenvoudig ontwerp om verwarring te voorkomen
✔️ Oogt vertrouwd en herkenbaar dankzij het traditionele design

Waarom heeft u een OER Muziekspeler nodig?
De OER Muziekspeler is perfect om mensen met dementie weer te laten genieten van hun favoriete muziek. De persoon kan dankzij het eenvoudige ontwerp de OER Muziekspeler helemaal zelf bedienen. U als familielid/verzorger kunt zelf muziek toevoegen aan de OER Muziekspeler door middel van de bijgeleverde USB-kabel. U kent de persoon met dementie het best, hierdoor kunt u het beste bepalen welke muziek de persoon het meest gaat waarderen. Zo kan de persoon zelfstandig weer genieten van de muziek van vroeger. Deze muziek wordt vaak herkend en zorgt daarmee voor het mooiste resultaat.

Wat maakt de OER Muziekspeler speciaal?
De OER Muziekspeler is speciaal ontwikkeld om mensen met dementie weer te laten genieten van hun favoriete muziek. De personen hoeven niet meer te wachten tot iemand de radio voor ze aan zet, maar kunnen door de eenvoudige bediening zelf de OER Muziekspeler bedienen. Geen stereotorens meer volgeplakt met gele post-its als instructies. Familieleden of verzorgers hoeven enkel met de USB-kabel muziek toevoegen aan OER Muziekspeler. Het apparaat heeft een intern geheugen van 4GB dat ruimte biedt voor meer dan 1.000 muzieknummers. Nadat de muziek is toegevoegd kan het genieten beginnen. De persoon hoeft alleen de klep omhoog te doen om de OER Muziekspeler aan te zetten, en de klep omlaag te drukken om deze weer uit te zetten. De OER Muziekspeler gaat altijd verder waar deze vorige keer gestopt is. Aan de onderzijde van de OER Muziekspeler is het mogelijk om het volume te regelen. Dit is een beetje “verstopt” om zo te voorkomen dat de muziek per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet door de persoon met dementie. Goed om te weten is dat de OER Muziekspeler ook beschikt over een aansluiting voor een koptelefoon. Mocht u willen, dan kunt u de koptelefoon ook bij ons bestellen. 

1. Muziek aan: klep omhoog
2. Volgend liedje: grote ronde knop onder de klep indrukken
3. Muziek uit: klep omlaag

Wij helpen u graag op weg met muziek!
De OER Muziekspeler is bedoeld om te vullen met iemands eigen favoriete muziek. Graag helpen wij u op weg en bieden wij ook het één en ander aan muziek aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld een afspeellijst met OER Hollandse hits uit de jaren 50 bestellen. Deze afspeellijst ontvangt u van ons per download link. Zo kunt u de mp3-bestanden direct op de OER Muziekspeler zetten.

Hiernaast bieden wij ook diverse muziekverzamelingen op CD aan. U kunt de CDs zelf digitaliseren via uw computer, om daarna de mp3-bestanden op de OER Muziekspeler te zetten. Wij hebben o.a. de volgende muziekvezamelingen op CD: Jazz Hits, Klassieke Muziek, Nummer 1 Hits uit de jaren 50 (Engelstalig), Nummer 1 Hits uit de jaren 60 (Engelstalig). Het volledige aanbod kunt u hier bekijken. 

Bekijk hieronder hoe de OER Muziekspeler werkt

Het is extra waardevol als de muziek herkenbaar is, maar waarom?
Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Muziek inzetten in de zorg voor iemand met dementie is absoluut de moeite waard. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen. Iemands favoriete muziek activeert het hele brein. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. 

We zien dit vooral als de muziek die afgespeeld wordt herkenbaar is. Herkenbare muziek van vroeger, muziek met bepaalde herinneringen, opgeborgen cd’s met zijn of haar favoriete muziek. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Herkenning zorgt ervoor dat iemand zich veilig voelt. Dat er in de vage mist van dementie toch een punt van herkenning is.  Muziek voegt iets toe aan de kwaliteit van leven.

"Mijn vader zingt uit volle borst mee"
Trijntje: Heb deze voor mijn vader gekocht, hij straalde zo en is er zo blij mee. Kreeg een reactie van een verzorgende van het verzorgingstehuis waar mijn vader zit. Ze vertelde dat hij de radio aan heeft en uit volle borst meezingt en geniet.laugh Telkens legt hij dan de werking van de radio ook uit aan de verzorgenden als hij ze ziet. Kortom een groot succes! Mijn complimenten voor de bedenkers en makers! yesMuziek heeft de kracht om te verblijden en te ontroeren tegelijkertijd. Bekijk hieronder het prachtige filmpje dat wij onlangs toegestuurd kregen.
 

Over OER AUDIO

Oer Audio is de specialist op het gebied van audio voor ouderen. Wij richten ons in het bijzonder op ouderen die te maken hebben met dementie. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Hier zetten wij ons graag voor in.
 
In een wereld vol technologie vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de juiste apparatuur. Daarom richt het team van Oer Audio zicht op kwaliteitsproducten die simpel, eenvoudig en herkenbaar zijn. Onze sleutelwoorden zijn dan ook:

1. Herkenbaar 2. Gemak 3. Kwaliteit

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

© OER AUDIO | 2022