Doelgroepen /

Iemand met dementie

Weergave:
 

Iedereen moet toegang kunnen hebben tot muziek, ook mensen met dementie. Het is ons doel om mensen met dementie toegang te geven tot hun eigen favoriete muziek om hen te laten profiteren van de herstellende kracht van muziek

Wist u dat muziek een positief effect heeft op de hersenen? Muziek zorgt voor verbindingen in de hersenen en iemands favoriete muziek zorgt ervoor dat het hele brein actief is. Muziek heeft de mogelijkheid om de kwaliteit van leven te verhogen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek.

Deze eenvoudig te bedienen muziekspeler/radio maakt dit mogelijk. Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en is zo ontworpen dat de oudere met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Daarnaast heeft de muziekspeler de traditionele vormgeving  van een radio van vroeger, om ze een punt van herkenning te zijn. Belangrijk is dat ook de muziek herkenbaar is. Daarom is deze muziekspeler bedoeld om herkenbare muziek van bijvoorbeeld vroeger op te zetten. Dit zorgt voor een mooie combinatie: Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat.

De muziekspeler is te verkrijgen in 3 kleuren, namelijk: rood, groen en walnootkleurig. Klik op één van de kleuren of foto’s bovenaan de pagina voor een uitgebreidere toelichting over de muziekspeler. Kijk hieronder om te zien hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een demente oudere die de muziekspeler als cadeau ontving:


Invloed van muziek
Dementie, waaronder Alzheimer, komt zowel bij ouderen als jongeren voor. Muziek is één van de dingen die een positieve invloed kan hebben op het gedrag en de emoties van iemand met dementie. Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een persoon positief beïnvloeden. Mensen met dementie kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie, terwijl ze allerlei andere zaken vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. Daarom is het inzetten van muziek enorm waardevol en wordt muziek ook ingezet als therapie.


Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2018