Doelgroepen /

Mensen met dementie

Weergave:

Dementievriendelijke producten die de kwaliteit van leven verhogen, zoals de Oer Muziekspeler voor ouderen met dementie

Wij vinden het belangrijk dat er producten verkrijgbaar zijn die zich speciaal richten op ouderen met dementie. Bij ons vindt u diverse dementievriendelijke producten die de kwaliteit van leven verhogen en het dagelijkse leven makkelijk houden. Op deze manier is het voor ouderen met dementie mogelijk om langer thuis te blijven wonen in hun eigen huis. De producten zijn ook geschikt voor ouderen met dementie die in zorg- of verpleeghuizen wonen. 

Muziek heeft een wonderbaarlijke werking bij mensen met dementie

Wist u dat muziek een positief effect heeft op de hersenen? Muziek zorgt voor verbindingen in de hersenen en prikkelt ons brein. Muziek zorgt ervoor dat het hele brein actief is. Muziek heeft de mogelijkheid om de kwaliteit van leven te verhogen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot muziek. In het bijzonder richten wij ons op ouderen met dementie. Waarom? Omdat muziek daar geen luxe is, maar noodzaak.

Simpel, eenvoudig en zelfstandig naar muziek luisteren

Deze eenvoudig te bedienen muziekspeler/radio maakt het mogelijk voor iemand met dementie weer naar muziek te luisteren. De Oer Muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en is zo ontworpen dat de oudere met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Daarnaast heeft de muziekspeler de traditionele vormgeving  van een radio van vroeger, dit zorgt voor een punt van herkenning. Belangrijk is dat ook de muziek herkenbaar is. Daarom is deze muziekspeler bedoeld om herkenbare muziek van bijvoorbeeld vroeger op te zetten. Dit zorgt voor een mooie combinatie: Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat.

Geef iemand met dementie muziek als cadeau

De muziekspeler is te verkrijgen in 3 kleuren, namelijk: rood, groen en walnootkleurig. Klik op één van de kleuren of foto’s bovenaan de pagina voor een uitgebreidere toelichting over de muziekspeler. Kijk hieronder om te zien hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een demente oudere die de muziekspeler als cadeau ontving:

Muziek geeft zoveel meer dan alleen muziek

Dementie, waaronder Alzheimer, komt zowel bij ouderen als jongeren voor. Muziek is één van de dingen die een positieve invloed kan hebben op het gedrag en de emoties van iemand met dementie. Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een persoon positief beïnvloeden. Mensen met dementie kunnen vaak nog goed meezingen met een melodie, terwijl ze allerlei andere zaken vergeten. Muziek ondersteunt op die manier het geheugen. Daarom is het inzetten van muziek enorm waardevol en wordt muziek ook ingezet als therapie.


Over OER AUDIO

Oer Audio is de specialist op het gebied van audio voor ouderen. Wij richten ons in het bijzonder op ouderen die te maken hebben met dementie. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Hier zetten wij ons graag voor in.
 
In een wereld vol technologie vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de juiste apparatuur. Daarom richt het team van Oer Audio zicht op kwaliteitsproducten die simpel, eenvoudig en herkenbaar zijn. Onze sleutelwoorden zijn dan ook:

1. Herkenbaar 2. Gemak 3. Kwaliteit

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

© OER AUDIO | 2022