Producten / Radio's /

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

Een simpel te bedienen muziekspeler (met de vormgeving van een radio) perfect voor ouderen met dementie. Gebruik slechts één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 159,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Muziekspeler speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie

Deze muziekspeler is speciaal ontworpen voor ouderen met dementie en heeft de vormgeving van een traditionele radio. Muziek is van enorme toegevoegde waarde, zeker voor iemand met dementie kan muziek het verschil maken. Toch is luisteren van muziek vaak lastig, omdat de bediening van apparaten te ingewikkeld is. De Oer muziekspeler maakt muziek weer toegankelijk. Door het gebruiksgemak is het voor de persoon met dementie weer mogelijk om zelf muziek aan te zetten wanneer hij/zij dat wil. Zo kan er naar muziek geluisterd worden, ook wanneer er even geen bezoek is en de verzorgers er niet zijn. Een mooi en waardevol product voor iemand met dementie. U geeft iemand met dementie weer toegang tot muziek.

De gemakkelijke bediening geeft de persoon met dementie de mogelijkheid muziek te luisteren wanneer hij/zij dat wil

De muziekspeler heeft namelijk slechts twee bedieningsopties: muziek aan en muziek uit. De gemakkelijke bediening zorgt ervoor dat de persoon met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Ook heeft de Oer muziekspeler het ontwerp van een traditionele radio van vroeger. Hiermee zorgt de vormgeving als radio voor een punt van herkenning voor de oudere met dementie. Doordat gebruiksgemak centraal staat, is het voor iemand met dementie mogelijk om te genieten van muziek wanneer hij/zij dat wil.

1. Muziek aan: klep omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop onder de klep indrukken 
3. Muziek uit: klep omlaag

Voordat de muziekspeler klaar is voor gebruik, moet deze ingesteld worden. Het instellen is eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Dit wordt gedaan door vrienden, familie en/of verzorgers. De eerste stap is om muziek op de muziekspeler te zetten. De muziek kopieert u eenvoudig naar de muziekspeler vanaf uw computer met de bijgeleverde usb-kabel. De laatste stap is het volume instellen. Om te voorkomen dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet, wordt dit ingesteld aan de onderkant van de muziekspeler. 

1. Muziek op de muziekspeler zetten
2. Het volume instellen

Het gaat hier dus om een muziekspeler en niet om een radio. De muziekspeler is echt bedoeld om iemands eigen favoriete muziek af te spelen en niet een willekeurige radiozender, waar van alles en nog wat afgespeeld wordt. Want wij weten dan een stukje maatwerk belangrijk is. 

Het is namelijk extra waardevol als de muziek herkenbaar is

Het is extra waardevol als de muziek op de muziekspeler herkenbaar is voor de persoon met dementie. Herkenbare muziek van vroeger, muziek met bepaalde herinneringen, opgeborgen cd’s met zijn of haar favoriete muziek. Dit stukje herkenning zorgt ervoor dat iemand zich veilig voelt. Dat er in de vage mist van dementie toch een punt van herkenning is. Dit klein stukje maatwerk is van enorme waarde. Uiteraard kunt u naast muziek van cd’s ook digitale muziek gebruiken (van bijvoorbeeld iTunes).

Ons doel is dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. Deze simpele muziekspeler maakt het mogelijk. Kijk hieronder hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een ouder iemand met dementie die de muziekspeler ontving als cadeau. Onder het tabblad bijlage vindt u de aanvullende handleiding voor de muziekspeler of klik hier: handleiding.


De bijzondere werking van muziek bij dementie

Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen en zorgt ervoor dat het hele brein actief is als iemand naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Muziek voegt iets toe aan de kwaliteit van leven. 

  • Makkelijke bediening van de muziekspeler met één knop

  • Voldoende ruimte voor meer dan 1000 nummers (4GB intern geheugen)

  • Herkenbare vormgeving van een traditionele radio van vroeger

  • Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat

  • Bijzonder cadeau voor iemand met dementie voor bijvoorbeeld met de feestdagen

  • Muziekspeler is geschikt voor ouderen met dementie

Over Oer-Audio.nl
Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio vindt dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. Daarom richt Oer-Audio zich op simpele en eenvoudige radio’s, muziekspelers, platenspelers, tablets voor ouderen. De twee sleutelwoorden voor de producten van Oer-Audio zijn dan ook gebruiksgemak en kwaliteit.
 

Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2019