Producten / Radio's /

OER Muziekspeler | Muziek voor dementie

OER Muziekspeler | Muziek voor dementie

Een simpel te bedienen muziekspeler (met de vormgeving van een radio) perfect voor ouderen met dementie. Gebruik slechts één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

2-4 werkdagen

€ 149,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Nieuw in Nederland: muziekspeler speciaal voor ouderen met dementie. Geef iemand met alzheimer toegang tot zijn/haar eigen muziek. Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie. 
Bent u opzoek naar iets moois en waardevols dat u kunt geven aan iemand met dementie? Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie en lijkt op een radio met één knop. Hiermee geeft u iemand met dementie toegang tot muziek. Op deze manier kunnen zij profiteren van de herstellende werking van muziek. Het is mooi om te zien wat muziek losmaakt bij mensen.

Door de gemakkelijke bediening kunnen zij de muziekspeler zelf bedienen
De muziekspeler twee hoofd bedieningsopties: muziek aan en muziek uit. De gemakkelijke bediening zorgt ervoor dat de persoon met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Ook heeft de Oer muziekspeler het ontwerp van een traditionele radio van vroeger. Hiermee zorgt de vormgeving als radio voor een punt van herkenning voor de oudere met dementie. Doordat gebruiksgemak centraal staat, is het voor iemand met dementie mogelijk om te genieten van muziek.

1. Muziek aanzetten: klep omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop onder de klep indrukken
3. Muziek uitzetten: klep omlaag


De muziekspeler maakt u eenvoudig klaar voor gebruik
Voordat de muziekspeler klaar is voor gebruik, moet deze ingesteld worden. Het instellen is eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Dit wordt gedaan door vrienden, familie en/of verzorgers. De eerste stap is om muziek op de muziekspeler te zetten. De muziek kopieert u eenvoudig naar de muziekspeler vanaf uw computer met de bijgeleverde usb-kabel. De laatste stap is het volume instellen. Om te voorkomen dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet, wordt dit ingesteld aan de onderkant van de muziekspeler. 

1. Muziek op de muziekspeler zetten  
2. Het volume instellen


Het is extra waardevol als de muziek herkenbaar is voor de oudere met dementie
Het is extra waardevol als de muziek op de muziekspeler herkenbaar is voor de persoon met dementie. Herkenbare muziek van vroeger, muziek met bepaalde herinneringen, opgeborgen cd’s met zijn of haar favoriete muziek. Een klein stukje maatwerk is van enorme waarde. Uiteraard kunt u naast muziek van cd’s ook digitale muziek gebruiken (van bijvoorbeeld iTunes).

Wij vinden dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek

Deze simpele muziekspeler maakt het voor iedereen mogelijk om weer naar zijn/haar favoriete muziek te luisteren. Kijk hieronder hoe de muziekspeler wordt gebruikt door een ouder iemand met dementie die de muziekspeler ontving als cadeau. Onder het tabblad bijlage vindt u de aanvullende handleiding voor de muziekspeler of klik hier: handleiding.

Muziek heeft een bijzondere werking op ouderen met dementie
Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen en zorgt ervoor dat het hele brein actief is als iemand naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Muziek voegt iets toe aan de kwaliteit van leven.

 

  • Makkelijke bediening van de muziekspeler met één knop
  • Voldoende ruimte voor meer dan duizend nummers (4GB intern geheugen)
  • Muziekspeler voor ouderen met dementie, met de  herkenbare vormgeving van een traditionele radio van vroeger
  • Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat
  • Muziekspeler is geschikt voor ouderen met dementie


Over Oer-Audio.nl
Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio vindt dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. Daarom richt Oer-Audio zich op simpele en eenvoudige radio’s, muziekspelers, platenspelers, tablets voor ouderen. De twee sleutelwoorden voor de producten van Oer-Audio zijn dan ook gebruiksgemak en kwaliteit.

 

Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2018