Producten / Radio's /

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

Makkelijk te bedienen muziekspeler (met het ontwerp van een radio) ideaal voor ouderen met dementie. Met slechts één herkenbare klep zet u de muziekspeler aan en uit.

Standaard levertijd

2-4 werkdagen

€ 179,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Muziekspeler speciaal voor ouderen met dementie. Geef iemand met alzheimer toegang tot muziek. 
Bent u opzoek naar eenvoudig te bedienen radio/muziekspeler voor iemand met dementie? Deze hout kleurige muziekspeler is speciaal gemaakt voor ouderen met dementie. De muziekspeler lijkt op een radio met één knop en geeft iemand met dementie op eenvoudige wijze toegang tot muziek. Op deze manier kunnen zij profiteren van de herstellende werking van muziek. Het is bijzonder om te zien wat muziek losmaakt bij mensen.

De muziekspeler kan zelfstandig bedient worden door iemand met dementie
De muziekspeler heeft twee opties: muziek aan en muziek uit. De gemakkelijke bediening zorgt ervoor dat iemand met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Daarnaast zorgt het ontwerp van een traditionele radio van vroeger voor een punt van herkenning voor de persoon met dementie. Door gebruiksgemak centraal te stellen, is het voor iemand met dementie mogelijk om te genieten van muziek.

Samengevat:
1. Muziek aanzetten: klep omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop onder de klep indrukken
3. Muziek uitzetten: klep omlaag


Maak de muziekspeler gebruiksklaar in twee stappen
In twee stappen maakt u de muziekspeler klaar voor gebruik. Dit wordt gedaan door mantelzorgers, vrienden, familie en/of verzorgers. Stap één is muziek op de muziekspeler zetten. De muziek kopieert u eenvoudig naar de muziekspeler vanaf uw computer met de bijgeleverde usb-kabel. Daarna stellen we het volume in. Dit is verstopt aan de onderkant van de muziekspeler. Zo voorkomen we dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet. Druk de harder/zachter knop 5 seconden in met een pen om het volumeniveau te wijzigen. 

1. Muziek op de muziekspeler zetten  
2. Het volume instellen


Zet herkenbare muziek op de muziekspeler voor maximaal resultaat
Herkenbare muziek zorgt voor een muzikaal wonder bij de persoon met dementie. Denk hierbij aan herkenbare muziek van vroeger, muziek met herinneringen, muziek uit iemands adolecentieperiode. Maatwerk kost wat extra energie, maar is van enorme waarde. Uiteraard kunt u ook digitale muziek gebruiken zoals bijvoorbeeld van iTunes.

Iedereen moet toch kunnen genieten van muziek?

Deze simpele muziekspeler zorgt ervoor dat iedereen naar muziek kan luisteren. Kijk hieronder hoe de muziekspeler cadeau wordt gegeven aan een ouder iemand met dementie. Onder het tabblad bijlagen vindt u de aanvullende handleiding van de muziekspeler of klik hier: handleiding.Muziek zorgt voor een mooie verandering bij ouderen met dementie
Muziek heeft een wonderbaarlijke werking op mensen met dementie. Als iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, gaat feilloos meezingen met muziek soms wel. Het is absoluut de moeite waard om met muziek aan de slag te gaan. Muziek stimuleert de hersenen en maakt het brein actief. Muziek kan rust geven als iemand geïrriteerd is, activeren als ze passief is, vrolijk maken wanneer ze verdrietig is. Muziek brengt verloren herinneringen terug. Muziek verhoogt de kwaliteit van leven.

  • Makkelijke bediening van de muziekspeler met één knop
  • Ruimte voor meer dan duizend nummers (4GB intern geheugen)
  • Muziekspeler voor ouderen met dementie, met de  herkenbare vormgeving van een traditionele radio van vroeger
  • Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat
  • Muziekspeler ideaal voor ouderen met dementie

Over Oer-Audio.nl
Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio vindt dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. Daarom richt Oer-Audio zich op simpele en eenvoudige radio’s, muziekspelers, platenspelers, tablets voor ouderen. De twee sleutelwoorden voor de producten van Oer-Audio zijn dan ook gebruiksgemak en kwaliteit.

 

Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2018