Producten / Radio's /

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

OER Muziekspeler (Dementievriendelijk)

Eenvoudig te bedienen muziekspeler (ziet eruit als een radio), geschikt voor ouderen met dementie. Te bedienen met slechts één herkenbare klep om de muziekspeler aan en uit te zetten.

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 159,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Nieuw: Eenvoudig te bedienen muziekspeler voor mensen met dementie

Bent u opzoek naar een mooi en bijzonder product voor iemand met dementie? Deze muziekspeler is speciaal ontworpen voor ouderen met dementie en ziet eruit als een radio met één knop. De muziekspeler geeft iemand met dementie toegang tot zijn/haar eigen favoriete muziek. Op deze manier kunnen zij profiteren van de postieve impact die muziek heeft. Het is bijzonder om te zien wat muziek losmaakt bij mensen met dementie.
   

Persoon met dementie kan de OER muziekspeler zelf bedienen

De muziekspeler wordt eenvoudig bedient met een klep: omhoog voor muziek aan en omlaag voor muziek uit. De eenvoudige bediening zorgt ervoor dat de oudere met dementie de muziekspeler zelf kan bedienen. Daarnaast heeft de Oer muziekspeler het ontwerp van een traditionele radio van vroeger. Deze vormgeving zorgt voor een punt van herkenning voor degene met dementie. Door gebruiksgemak centraal te stellen, maken wij het mogelijk voor iemand met dementie om te genieten van muziek.

De gebruiksopties van de muziekspeler nog eventjes op een rijtje:

1. Muziek aanzetten: klep omhoog
2. Volgend liedje (optioneel): grote ronde knop onder de klep indrukken
3. Muziek uitzetten: klep omlaag

De muziekspeler maakt u eenvoudig klaar voor gebruik.De muziekspeler dient eerst ingesteld te worden voor gebruik. Het instellen is makkelijk en bestaat uit twee stappen. Dit wordt gedaan door mantelzorgers, vrienden, familie en/of verzorgers. Stap één is om muziek op de muziekspeler te zetten. De muziek kopieert u eenvoudig naar de muziekspeler vanaf uw computer met de bijgeleverde usb-kabel. De tweede stap is het volume instellen. Om te voorkomen dat het volume per ongeluk te hard of te zacht wordt gezet, wordt dit ingesteld aan de onderkant van de muziekspeler. Dit doet u door de harder/zachter knop 5 seconden in te drukken met bijvoorbeeld een pen.

Kort gezegd bestaat het instellen van de muziekspeler uit de volgende twee stappen:

1. Muziek op de muziekspeler zetten
2. Het volume instellen

Welke muziek kan ik het beste gebruiken?
Het is extra waardevol als de muziek op de muziekspeler herkenbaar is voor de persoon met dementie. Denk hierbij aan herkenbare muziek van vroeger, muziek met bepaalde herinneringen, opgeborgen cd’s met favoriete muziek. Dit stukje maatwerk is van enorme waarde en zorgt voor maximaal resultaat van de muziek. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van digitale muziekbronnen, zoals bijvoorbeeld iTunes. Meer muziek in de zorg, dat vinden wij
Wij vinden dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek, zeker mensen die te maken hebben met een ziekte. Juist voor hen is muziek een houvast en enorm waardevol. Wij zijn groot voorstanders van meer muziek in de zorg. Deze simpele muziekspeler maakt het voor iedereen mogelijk om naar zijn/haar favoriete muziek te luisteren. Hieronder ziet u de muziekspeler in gebruik door een ouder iemand met dementie die de muziekspeler cadeau kreeg. Onder het tabblad bijlagen vindt u de aanvullende handleiding voor de muziekspeler of klik: handleiding.


Niets werkt zo bijzonder als muziek bij iemand met dementie

Muziek heeft een bijzondere werking op mensen met dementie. Iemand die bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan soms wel feilloos meezingen met muziek. Het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek. Muziek heeft een positieve invloed op de hersenen en zorgt ervoor dat het hele brein actief is als iemand naar zijn/haar favoriete muziek luistert. Muziek geeft rust wanneer iemand geïrriteerd is, activeert als iemand passief is, maakt vrolijk maken wanneer iemand verdrietig is. Muziek brengt herinneringen terug waarvan je dacht dat die voorgoed kwijt waren. Muziek verhoogt de kwaliteit van leven.

✔️ Eenvoudige bediening van de muziekspeler met één knop
✔️ Ruimte voor meer dan duizend nummers (4GB intern geheugen)
✔️ Traditionele vormgeving van een radio van vroeger
✔️ Herkenbare muziek uit een herkenbaar apparaat
✔️ Muziekspeler geschikt voor ouderen met dementie

De OER Muziekspeler bestellen inclusief muziek?
Om u op weg te kunnen wij de OER Muziekspeler inclusief muziek te leveren.De OER Muziekspeler wordt alvast voorzien van 100 hits uit de jaren 50, zodat deze helemaal gebruiksklaar is. Het album dat op de OER Muziekspeler wordt gezet is "Fabulous 50s". Dit CD album wordt ook meegeleverd. Dit alles bieden wij aan voor een meerprijs van 30 euro. 

Over Oer-Audio.nl
Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio vindt dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot muziek. Daarom richt Oer-Audio zich op simpele en eenvoudige radio’s, muziekspelers, platenspelers, tablets voor ouderen. De twee sleutelwoorden voor de producten van Oer-Audio zijn dan ook gebruiksgemak en kwaliteit.

Over OER audio

Oer-Audio is een bedrijf opgericht voor en door liefhebbers van het leven en muziek. Muziek zorgt voor ontroering, verbinding, herinneringen en soms zelfs voor verandering. Oer-Audio wil dit mogelijk maken en richt zich specifiek op de ouderen in Nederland. Daarom zijn de sleutelwoorden voor onze producten gebruiksgemak en kwaliteit.

Onze missie is alle ouderen toegang geven tot hun eigen muziek of boeken en hen in verbinding brengen met hun familie.

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© OER audio | 2019